Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών τις οποίες, όπως υποστήριξε, είχε διατάξει η τουρκική κυβέρνηση.

Ads

«Γίνονταν υποκλοπές στα κινητά τηλέφωνά μου, το τηλέφωνο του σπιτιού μου και των παιδιών μου. Αν αυτή η επονείδιστη πράξη έχει διαπραχθεί από την κυβέρνηση, τι μπορώ να πω;», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στην Τουρκία.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν διαπραχθεί από τις αρχές εις βάρος του δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης Σονέρ Γιαλτσίν, ο οποίος συνελλήφθη χθες Τρίτη στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση «Εργκενεκόν». Πρόσφατα, ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο είχε καταγγείλει την «α λα Πούτιν» παρεκτροπή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλούμενος κυρίως τις πολλαπλές «επιθέσεις εναντίον της ελευθερίας του Τύπου».

Σημειώνεται ότι η τουρκική νομοθεσία προβλέπει πως μπορεί η δικαιοσύνη να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές σε περίπτωση «έκτακτης ανάγκης ή για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, κυρίως για υποθέσεις τρομοκρατίας».

Ads