Χάος επικρατεί στην Eurovision μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και την στάση της διοργάνωσης υπέρ του Ισραήλ λίγες ώρες πριν τον τελικό.

Ads

Η Allesandra, γνωστή τραγουδίστρια που εκπροσώπησε πέρυσι την Νορβηγία, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την στήριξη της διοργάνωσης και δεν θα ανακοινώσει εκείνη την βαθμολογία της χώρας της, ως διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τη διοργάνωση στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στήριξης στην Παλαιστίνη.

 

 

Ads
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra (@alessandram02)

Εκτός τελικής πρόβας η Ιρλανδία

Παράλληλα, η Ιρλανδία με το Bambie Thug δεν εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου την τελική πρόβα τζενεράλε αφότου δήλωσε ότι επικρατεί μια «κατάσταση» που απαιτεί «επείγουσα προσοχή» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024.

Ο Ιρλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTE ανέφερε ότι αναστατώθηκαν από την κάλυψη της εμφάνισης της χώρας στον ημιτελικό και τα σχόλια που έγιναν από την τηλεόραση του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTE, το Bambie Thug κάλεσε τους διοργανωτές του διαγωνισμού της Eurovision να αντιμετωπίσουν τα σχόλια που έγιναν στην ισραηλινή τηλεόραση πριν από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Τρίτης.

Υποστηρίζοντας ότι ο σχολιασμός παραβίαζε τους κανόνες της Eurovision, το Bambie Thug δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέπεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

«Υπάρχει πολύ περισσότερος θυμός και πολύ περισσότερη ορμή μέσα μου τώρα», δήλωσε το Bambie Thug σε συνέντευξή του στο RTÉ News.

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος μεταξύ άλλον ανέφερε ότι στο Bambie Thug άρεσε να «μιλάει αρνητικά για το Ισραήλ». «Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό αργότερα. Ετοιμάστε τις κατάρες σας», είπε καθώς μετέδιδε.

Σταμάτησε την πρόβα ο Γάλλος τραγουδιστής

Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Eurovision, Slimane την ώρα που έκανε την τελευταία του πρόβα για το «Mon amour» σταμάτησε στη μέση του τραγουδιού.

Ο 34χρονος όταν σταμάτησε να τραγουδά είπε: «Συγγνώμη που δεν μιλάω πολύ καλά αγγλικά, αλλά όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν ονειρευόμουν να γίνω τραγουδιστής και να τραγουδήσω για την ειρήνη… εδώ στην Eurovision. Κάθε καλλιτέχνης εδώ θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη και να τραγουδήσει για την ειρήνη. Πρέπει να μας ενώνει η μουσική .Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ Ευρώπη».

 

Διαδηλώσεις στο Μάλμε

Στο μεταξύ και σήμερα αναμένονται μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον της συμμετοχής του Ισραηλ στον φετινό 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε.

Oι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές κρατούν παλαιστινιακές σημαίες και χαρακτηρίζουν ως «κράτος-τρομοκρατη» το Ισραήλ, για τη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα. Ζητούν τον αποκλεισμό του τραγουδιού, και να ισχύσει στην EBU ό,τι ίσχυσε και με την περίπτωση της Ουκρανίας, λίγα χρόνια πριν, όταν αποκλείστηκε η Ρωσία, μετά την εισβολή της στην χώρα.