Η Τουρκία έχει την σορό του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικό F-16 και αναμένεται να την παραδώσει στην Ρωσία.

Ads

Η σορός, στον χειρισμό της οποίας τηρούνται τα χριστιανικά έθιμα, έφθασε στην Τουρκία αργά το Σάββατο και θα παραδοθεί στην Ρωσία, μετά από σχετικό αίτημα της Μόσχας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Ιγκόρ Μιτιάκοφ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ότι «η σορός του ήρωα της Ρωσίας Όλεγκ Πεσκόφ θα παραδοθεί σήμερα στην Άγκυρα». «Ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας θα τη συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ο πρεσβευτής και το προσωπικό της πρεσβείας στην Άγκυρα θα υποδεχτούν τη σορό στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Η ημερομηνία και η ώρα παράδοσης της σορού του χειριστή στη Ρωσία μένει να διευκρινιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι με διαφορετικές συμμαχίες να δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στη Συρία, έχοντας διαφορετικούς στόχους, παρόμοια περιστατικά όπως αυτό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους μπορούν να συμβούν ξανά, αν δεν υπάρξει σωστή κατανομή πληροφοριών και συντονισμός.

Ads