Τη δεύτερη επίσημη συνάντησή τοςυ πρόκειται να έχουν στο Βιετνάμ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας  Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ads

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας το βράδυ, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους. Η  δεύτερη σύνοδος κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει αύριο Τετάρτη και να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Ανόι ενόψει της 2ης συνόδου κορυφής με τον Ντ. Τραμπ. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έφθασε στο Βιετνάμ, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του. Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Βιετνάμ απόψε το βράδυ.

Στις τελευταίες δηλώσεις πριν από τη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την εκτίμηση πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να γίνει οικονομικός γίγαντας αν αποκηρύξει το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Ads

«Ο πρόεδρος Κιμ αντιλαμβάνεται, ίσως καλύτερα από τον καθένα, πως χωρίς πυρηνικά όπλα η χώρα του θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter. Η Βόρεια Κορέα, χάρη στη «γεωγραφική της θέση», στον «λαό της» και στον ηγέτη της, «έχει μεγαλύτερο δυναμικό για μια ραγδαία ανάπτυξη από οποιοδήποτε άλλο έθνος», συνέχισε ο Τραμπ.