Τελεσίγραφο προς την Τεχεράνη έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται Ιρανούς αξιωματούχους.

Ads

Το μήνυμα δόθηκε μέσω του Σουλτανάτου του Ομάν και σε αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει λόγω για μία επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ προς το Ιράν ως αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικάνικου drone.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρακτορείο ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε περιορισμένο χρόνο στην άλλη πλευρά για να απαντήσει ώστε να γίνει διάλογος.

«Στο μήνυμά του, ο Τραμπ ανέφερε πως είναι κατά ενός πολέμου με το Ιράν και ότι επιθυμούσε να συζητήσει με την Τεχεράνη για διάφορα θέματα. Έδωσε ένα μικρό περιθώριο χρόνου για την απάντηση, αλλά το Ιράν αποκρίθηκε πως επαφίεται στον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ να λάβει απόφαση για τέτοια ζητήματα», είπε ένας από τους Ιρανούς αξιωματούχους στο Reuters.

Ads

Δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε: «Καταστήσαμε σαφές πως ο ηγέτης μας είναι εναντίον των συνομιλιών, αλλά το μήνυμα θα του παραδοθεί για να λάβει ο ίδιος την απόφαση… Ωστόσο είπαμε στον αξιωματούχο του Ομάν ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά του Ιράν θα έχει τοπικές και διεθνείς συνέπειες».

Σήμερα οι New York Times έγραψαν πως Τραμπ ενέκρινε επίθεση εναντίον του Ιράν, την Πέμπτη, με αφορμή την κατάρριψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού drone, αλλά τελικά ακύρωσε τη διαταγή.