Τα όσα κατέγραψε το μαύρο κουτί του μοιραίου Τουπόλεφ διέρρευσαν στον ρωσικό τύπο. Τα τελευταία λόγια των πιλότων δραματικά: «Τα πτερύγια, γαμώτο! Κυβερνήτη πέφτουμε!». 

Ads

Τα παραπάνω ακούγονται μέσα στο πιλοτήριο λίγο πριν το στρατιωτικό αεροσκάφος συντριβή, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Δεν έχουν πάντως επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. 

Η στιγμή που ανοίγει το πρώτο μαύρο κουτί: 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έχει πει μέχρι στιγμής πως τα δεδομένα που έχουν ληφθεί από τον καταγραφέα πτήσης, είναι περιορισμένα όσον αφορά στην εξακρίβωση των αιτιών του αεροπορικού δυστυχήματος.

Πάντως, σύμφωνα με το RT, το δεύτερο μαύρο κουτί που εντοπίστηκε χθες, ανακτήθηκε. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι υπάρχει και τρίτο μαύρο κουτί. 
 

Βίντεο από την ανάσυρση των συντριμμιών του αεροσκάφους 

Πού στρέφονται οι έρευνες 

Η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας πλέον σχεδόν αποκλείεται και οι ερευνητές επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο βλάβης ή ανθρώπινου σφάλματος.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το μαύρο κουτί πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες μιλούν για συνδυασμό των δύο, δηλαδή πρόβλημα στα πτερύγια και λάθη του πιλότου κατά τη διάρκεια της απογείωσης. 

Μένει να δούμε αν αυτό θα επιβεβαιωθεί. 

Επισήμως, γίνεται λόγος για τέσσερα πιθανά αίτια: κακή ποιότητα καυσίμων, λάθος του πιλότου, μηχανική βλάβη ή αντικείμενο που κόλλησε στις μηχανές.