Εικόνες απίστευτης αγριότητας βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου τύπου Μi-8 στη Συρία.

Ads

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media ένας άνδρας σέρνει στο χώμα τη σορό ενός στρατιωτικού -μέλος του πληρώματος- ενώ άλλες εικόνες δείχνουν άνδρα να πατάει επάνω στη σορό νεκρού (άγνωστο εάν πρόκειται για τον ίδιον άνθρωπο). 

«Την 1η Αυγούστου, ένα ελικόπτερο μεταφορών Mi-8 καταρρίφθηκε από το έδαφος στην επαρχία Ιντλίμπ μετά την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την πόλη του Χαλεπίου. Τρία μέλη του πληρώματος και δύο αξιωματικοί ήταν επί του σκάφους» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το ελικόπτερο επέστρεφε στη ρωσική αεροπορική βάση στο Khmeimim, πρόσθετε η δήλωση.

image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Κατερρίφθη ρωσικό ελικόπτερο στη Συρία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του αργότερα πως και οι 5 επιβαίνοντες ήταν νεκροί.

«Οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν, όπως μάθαμε από το υπουργείο Άμυνας. Πέθαναν ηρωικά στην προσπάθειά τους να εκτρέψουν το ελικόπτερο για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες στο έδαφος» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως το Mi-8 ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή.

image

«Το Κρεμλίνο εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.

image

image

image