Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί, στην Αβάνα της Κούβας. Από το αεροσκάφος Boeing 737 της κουβανικής εταιρείας Cubana de Aviacion, που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, ανασύρθηκαν ζωντανοί μόλις τρεις άνθρωποι, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τρεις γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Κούβας, ενώ ένα ακόμη άτομο, που μεταφέρθηκε εν ζωή στο ίδιο νοσοκομείο, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Συνολικά στο αεροπλάνο επέβαιναν 114 άνθρωποι, 105 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε παιδιά. Σημειώνεται επίσης πως τα μέλη του πληρώματος ήταν όλοι ξένης υπηκοότητας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κούβας, που από την αρχή είχε εκφράσει φόβους για «μεγάλο αριθμό θυμάτων», εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας.

Το αεροπλάνο της κουβανικής εταιρείας Cubana de aviacion πραγματοποιούσε πτήση εσωτερικού με κατεύθυνση την πόλη Ολγκίν και συνετρίβη σε χωράφι λίγο μετά την απογείωσή του. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το αεροπλάνο είχε νοικιαστεί από μια μικρή μεξικανική εταιρεία, την Damojh.

Ads

Υπενθυμίζεται πως το 2010 ένα ATR-22 της κουβανικής εταιρείας Aerocaribbean συνετρίβη στην κεντρική Κούβα με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 68 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 28 ήταν αλλοδαποί.