Ένας άντρας συνελήφθη σήμερα στο Βέλγιο για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. 

Ads

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου σε μια λακωνική ανακοίνωση αναφέρει απλώς ότι «έγιναν πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρα στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες και τον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ». 

Ωστόσο, τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμπρινί, Βέλγο υπήκοο, τον οποίο και αναζητούσαν οι αρχές. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πιθανότητα για τον «άνδρα με το καπέλο» που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δίπλα στους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Επίσης αναφέρουν ότι οι αρχές κρατούν και έναν δεύτερο ύποπτο, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που θεάθηκε μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο άνδρας αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ.

Ads

Ο Αμπρινί, 31 ετών, είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου θεάθηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες πριν δύο εβδομάδες, τέσσερις ημέρες πριν διαπράξουν τις πολύνεκρες επιθέσεις τους στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.