Αίτηση για τη μεταφορά των λειψάνων του Ντιέγκο Μαραντόνα, από το ιδιωτικό νεκροταφείο της «Bella Vista» στο Πουέρτο Μαδέρο, κατέθεσαν στο δικαστήριο τα παιδιά του πρώην θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και έκτοτε τα λείψανά του βρίσκονται στο ιδιωτικό νεκροταφείο της «Bella Vista», στα προάστια της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) οι απόγονοί του αιτήθηκαν να μεταφερθούν τα λείψανα σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες, με το αίτημα να εξετάζεται από το δικαστήριο. Το έγγραφο που επικαλείται ο τοπικός Τύπος αναφέρει πως στόχος είναι: «να επιτρέψει την εκταφή των λειψάνων και τη μεταφορά τους υπό επαρκείς συνθήκες ασφάλειας και εμπιστευτικότητας, ώστε όλος ο Αργεντινός λαός και οι πολίτες του κόσμου να μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στο μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής».

Την αίτηση υπογράφουν οι κόρες του Μαραντόνα, Ντάλμα, Τζιανίννα και Τζάνα, καθώς και η πρώην σύντροφός του Βερόνικα Ογέντα, μητέρα του μικρότερου γιου του, Ντιέγκο Τζούνιορ. Ο Μαραντόνα αναγνώρισε επίσης άλλα τέσσερα παιδιά από εξωσυζυγικές σχέσεις.

Ads