Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης το βράδυ της Κυριακής άνοιξαν πυρ εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών στην πόλη Ταΐζ όπου πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία, σκοτώνοντας 20 και τραυματίζοντας 90, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές από τα τοπικά νοσοκομεία.

Ads

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά των διαδηλωτών που απαιτούν την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου Σαλέχ.

Οι ίδιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 τραυματίες από τα χημικά που εκτόξευσαν οι αρχές, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Επτά εκρήξεις ακούστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Χασάμπα, βόρεια της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, όπου σημειώθηκε έντονη ανταλλαγή πυρών από πυροβόλα όπλα των δυνάμεων ασφαλείας, στην πιο αιματηρή συμπλοκή από τον Ιανουάριο που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Σαλέχ.

Ads

Εν τω μεταξύ, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση, ενώ ταξίδευαν προς την πόλη Ζιζντιμπάρ στη νότια Υεμένη, την οποία φέρονται να έχουν καταλάβει ένοπλοι ισλαμιστές με δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Περίπου 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται εδώ και λίγους μήνες στην Υεμένη με βασικό αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Σάλεχ.