Να φέρει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, με το οποίο θα απαγορεύεται η μπούρκα στη Γαλλία, υποσχέθηκε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, τονίζοντας ότι «Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Να σταματήσουμε τώρα θα ήταν καταστροφή για ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα».

Ads

«Τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από την αλλαγή κατεύθυνσης εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε από τις εκλογές», είπε αναφερόμενος για πρώτη φορά δημόσια στη μεγάλη ήττα που υπέστη το κεντροδεξιό κόμμα του UMP στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Ο Γάλλος πρόεδρος απέρριψε τις εκκλήσεις μέσα από το στρατόπεδό του για τερματισμό της πολιτικής της προσφοράς κυβερνητικών θέσεων σε μέλη της αντιπολίτευσης και είπε ότι ο πλουραλισμός των απόψεων είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας.

Επίσης παρουσίασε τις προτεραιότητές του για τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του στις οποίες περιλαμβάνονται η διατήρηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για τους αγρότες, η μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων και η αυστηρότερη τιμωρία των εγκληματιών.

Ads

Χθες, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους περίπου 180 πόλεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του προέδρου για μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων.