Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP PLC κατέληξε σε συμφωνία ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους συνηγόρους αυτών που επλήγησαν από την μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστή, αρμόδιου για την υπόθεση αυτή.

Ads

Ο όμιλος εξακολουθεί να πρέπει να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και των συνεργατών του στην επιχείρηση άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP διευκρίνισε πως το κόστος του προτεινόμενου διακανονισμού, που έγινε δεκτός από τους ενάγοντες φτάνει τα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των 2,3 δισεκατομμυρίων, που η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσει για να καλύψει τις ζημιές των αλιέων και της βιομηχανίας θαλασσινών της περιοχής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η συμφωνία αυτή δεν σημαίνει παραδοχή από την εταιρία της ευθύνης της για το δυστύχημα.
Ο δικαστής Καρλ Μπάρμπιερ αποφάσισε να αναβάλει για μια εβδομάδα την έναρξη της πρώτης φάσης της δίκης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου, ώστε οι δύο πλευρές «να επανεξετάσουν τις θέσεις τους» .

Ads