Ads

Τη διακοπή των εχθροπραξιών ζήτησε από το σύμβουλο του πρωθυπουργού της Ταϋλάνδης, Κόρμπσακ Σαμπαβάσου, σήμερα ένας από τους ηγέτες των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης με τα «κόκκινα πουκάμισα». Ο Σαμπαβάσου ανακοίνωσε ότι δέχτηκε πρόταση του Ναταούτ Σαϊκάρ σήμερα το πρωί.

Οι οδομαχίες που εκτυλίσσονται στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής και τους «διαδηλωτές με τα κόκκινα πουκάμισα» είναι ιδιαίτερα σκληρές. Οι αρχές έδωσαν διορία μέχρι το μεσημέρι στις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους ώστε να εγκαταλείψουν τα σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών, γεγονός που ενέτεινε τους φόβους αιματηρής επέμβασης εναντίον των διαδηλωτών. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις συγκρούσεις των 3 τελευταίων ημερών, ανάμεσα στους οποίους και ο στρατηγός των κόκκινων διαδηλωτών, Σεχ Ντάενγκ.

«Μου είπε ότι εάν οι στρατιώτες σταματήσουν να πυροβολούν, θα ζητήσει από τους διαδηλωτές που αντιπαρατίθενται στις δυνάμεις της τάξης, να επιστρέψουν στην περιοχή Ρατσαπρασόνγκ που έχει καταληφθεί από τις αρχές Απριλίου από τα “κόκκινα πουκάμισα”» τόνισε ο Σαμπαβάσου. «Εάν οι διαδηλωτές επιστρέψουν στην περιοχή Ρατσαπρασόνγκ και σταματήσουν τη δράση τους, δεν θα υπάρχουν πλέον πυροβολισμοί από τους στρατιώτες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με την διακοπή των εχθροπραξιών των δύο πλευρών να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις που διακόπηκαν αφότου ο στρατός ανέλαβε την επιχείρηση για να μπλοκάρει την πρόσβαση στο κατειλημμένο προάστιο από τα «κόκκινα πουκάμισα».

Ads