Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντάται στο Τελ Αβίβ αυτή την ώρα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία συμμετείχε νωρίτερα στη διάσκεψη για την Ειρήνη που διοργανώθηκε στο Κάιρο.

Ads

Στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης που διοργανώθηκε στο Κάιρο, η Τζόρτζια Μελόνι είχε διμερή συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, κατά την οποία συζήτησαν την ανάγκη να εργαστούν σκληρά για την αποκλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και για μια λύση δύο κρατών, όπως δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

«Ελπίζω ότι υπάρχει ευθύνη εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, και μου φαίνεται ότι υπάρχει, να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία και να δώσει μια διαρθρωτική λύση στη σύγκρουση» δήλωσε η Μελόνι, τονίζοντας ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να έχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Σε δηλώσεις της στους Ιταλούς δημοσιογράφους μετά το πέρας της διεθνούς διάσκεψης, υπογράμμισε ότι «έπειτα από επιθέσεις σαν και αυτή της Χαμάς, μια χώρα έχει απόλυτο δικαίωμα να διακηρύττει το δικαίωμά της να υφίσταται, να διαθέτει ασφάλεια για τους πολίτες της, όπως και να προστατέψει το δικαίωμά της στην άμυνα».

Ads

«Η αντίδραση ενός κράτους, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να εμπνέεται από αίσθημα εκδίκησης», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται συνεχής προσπάθεια υπέρ του διαλόγου των δυτικών και των αραβικών χωρών» και «το ότι άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, αποτελεί ουσιαστικό αποτέλεσμα, στη λογική της προόδου, βήμα βήμα».

Ζήτησε και πάλι, επίσης, την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και Ιταλοϊσραηλινοί πολίτες.