Στις 31 Οκτωβρίου θα τερματίσει τις επιχειρήσεις του στη Λιβύη το ΝΑΤΟ, όπως αποκάλυψε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αλλά και ένας διπλωμάτης δυτικής χώρας, από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Ads

Η εν λόγω απόφαση  έρχεται σε αντίθεση με τις εκκλήσεις της μεταβατικής κυβέρνησης της Βεγγάζης για συνέχιση των αεροπορικών περιπολιών του ΝΑΤΟ έως τα τέλη του έτους.

Σημειώνεται πως το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν οι πρεσβευτές των 28 χωρών μελών, διευρύνθηκε με τους εκπροσώπους ακόμη πέντε χωρών, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μαρόκου, της Ιορδανίας και της Σουηδίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση.

«Η επιχείρηση στη Λιβύη θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου. Το στρατιωτικό σκέλος της επιχείρησής μας ολοκληρώθηκε», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φο Ράσμουσεν.

Ads

«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να βοηθήσει τη χώρα, αν χρειαστεί ή τού ζητηθεί. Να βοηθήσει τους Λίβυους να μεταρρυθμίσουν τους θεσμούς για την ασφάλεια και την άμυνα που όλες οι δημοκρατίες χρειάζονται για να παραμένουν ελεύθερες και ασφαλείς», σημείωσε ο Ράσμουσεν.