Εστιάζοντας στην χρονική συγκυρία – την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ – αναφέρονται τα διεθνή ΜΜΕ στην έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας. 

Ads

Το Γαλλικό Πρακτορείο, το Associated Press και το Reuters μετέδωσan ότι το αυτοκίνητο εξεράγη χωρίς να υπάρξουν τραυματίες παρά μόνον εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, επισημαίνοντας ότι κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται το γραφείο του μόνιμου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα, ενώ σχολιάζουν και την συγκυρία της επίσκεψης Μέρκελ.  Στην έκρηξη αναφέρθηκαν επίσης οι Telegraph, το ABC News και η Wall Street Journal.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν περισσότερο στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου. Στην επίθεση αναφέρονται το Spiegel, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Zeit και η Handelsblatt.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση, με την αστυνομία να εκτιμά ότι μπορεί να ευθύνονται μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφέρει η Zeit ενώ η Handelsblatt τονίζει πως «μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, η έκρηξη ενός αυτοκινήτου βόμβα στην Αθήνα ήρθε να ρίξει σκιές».

Ads