Νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τουλάχιστον έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας να εισέρχεται σε ξενοδοχείο της Σρι Λάνκα δευτερόλεπτα πριν ανατιναχθεί σκορπώντας το θάνατο, έρχεται στη δημοσιότητα από κάμερες ασφαλείας.

Ads

Ο βομβιστής, μεταφέροντας σακίδιο στην πλάτη, κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ξενοδοχείου και χρησιμοποιεί τους ανελκυστήρες.

Μέσα σε έναν από αυτούς χαιρετά και συνομιλεί για λίγα δευτερόλεπτα με έναν ακόμη βομβιστή αυτοκτονίας στον 3ο όροφο του ξενοδοχείου. Εκεί κατεβαίνουν από το ασανσέρ και κυκλοφορούν στα καταστήματα του ξενοδοχείου, λίγο πριν πυροδοτήσουν τις βόμβες.

Χθες, Τρίτη ήρθε στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο που δείχνει έναν ακόμη καμικάζι αυτοκτονίας έξω από εκκλησία στη Σρι Λάνκα να κατευθύνεται στο εσωτερικό της το οποίο είναι γεμάτο πιστούς και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να ανατινάζεται.

Ένας από τους 9 βομβιστές αυτοκτονίας της σφαγής την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών στην Σρι Λάνκα ήταν γυναίκα, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Άμυνας Ρουουάν Ουιζεουαρντένε.

Οι επιθέσεις αυτές, οι αιματηρότερες στην ιστορία της νότιας Ασίας, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους.

Ads

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αν και οι αρχές «δείχνουν» μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση.

H νέα έκρηξη

Έκρηξη σημειώθηκε στον κινηματογράφο «Savoy» στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για να εξουδετερώσουν βόμβα που βρέθηκε κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της χώρας, μερικά 24ωρα μετά τη σειρά επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.

ΗΠΑ: «Δεν γνωρίζαμε»

Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτοκτονίας το Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, αλλά τώρα πιστεύουν ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων στη χώρα, δήλωσε σήμερα η πρεσβευτής της Ουάσινγκτον στο Κολόμπο.

«Δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτές», δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ Αλάινα Τέπλιτς σε δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

«Πιστεύουμε ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων. Τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν χωρίς προειδοποίηση. Τα συνήθη μέρη είναι εκεί όπου υπάρχει πολύς κόσμος, δημόσιοι χώροι», πρόσθεσε η ίδια.