Επίσκεψη σε στρατιωτικές δυνάμεις στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας πραγματοποίησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, προκειμένου να δώσει εντολές και να ορίσει προτεραιότητες για τους διοικητές των ρωσικών δυνάμεων, την ώρα που οι συμμαχικές τους πολιτοφυλακές του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την κατάληψη της πόλης Σέβερσκ, κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη του συνόλου των διοικητικών ορίων της περιοχής του Ντονιέτσκ.

Ads

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloοmberg ο Σοϊγκού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, έδωσε διαταγές σε μέρος των δυνάμεων της Μόσχας να επικεντρωθούν στην καταστροφή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των συστημάτων πυροβολικού της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «διέταξε τον διοικητή να δώσει προτεραιότητα στην ήττα του πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού με όπλα υψηλής ακρίβειας»,.

Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι αυξάνουν τις προμήθειες εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού, με αντικρουόμενες αναφορές για την «τύχη» αυτού του εξοπλισμού.

Ads

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι τα δυτικά όπλα κάνουν μεγάλη ζημιά στον ρωσικό στρατό, ο οποίος από την μεριά του υποστηρίζει ότι επιφέρει καθημερινά πλήγματα στ ις αποθήκες αυτών των όπλων.

Έπεσε και το Σέβερσκ

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν οι πολιτοφυλακές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» την Δευτέρα, η πόλη Σέβερσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

Ο εκπρόσωπός τους εξέφρασε την ελπίδα ότι και το Σολεντάρ, το οποίο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαχμούτ, θα «απελευθερωθεί» τις επόμενες μέρες.

Το Σέβερσκ βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά του Λισιτσάνσκ, της πόλης η οποία πρόσφατα έπεσε στα χέρια των Ρώσων, ολοκληρώνοντας την κατάληψη της περιοχής του Λουγκάνσκ.

Η πόλη με πληθυσμό περίπου 11 χιλιάδων κατοίκων βρίσκεται σε μια διακλάδωση του δρόμου που οδηγεί νότια στην Μπαχμούτ και δυτικά στο Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.