Στην ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, της προέδρου του Συλλόγου Τέμπη 2023, στο Ευρωκοινοβούλιο αναφέρεται με ανάρτησή της η ευρωβουλεύτρια του Renew Europe και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA Σόφι ιν’τ Βελντ.

Ads

Συγκεκριμένα, τονίζει τα εξής:

«Πολύ εντυπωσιακή ομιλία της κυρίας Καρυστιανού σε συνεδρίαση των συγγενών των θυμάτων της #Τέμπη. Μια συγκινητική μαρτυρία ενός γονέα που έχασε το παιδί του, αλλά και ένα καυστικό κατηγορώ για μια κυβέρνηση που προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη, αντί να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Καρυστιανού, μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη σε εκδήλωση στο ΕΚ που διοργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL.

«Ηρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του λόγου καθώς και το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησής, δηλαδή όλα αυτά που έχουν πληγεί στη χώρα μου» επισήμανε η ίδια υπογραμμίζοντας για την τραγωδία ότι «στην πραγματικότητα δεν ήταν ένα μεγάλο δυστύχημα αλλά ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα».

Ήταν «ένα αδιανόητο πολύνεκρο έγκλημα, με υπαίτιους πρόσωπα σε σημαντικές θέσεις, θέσεις που δεν αγγίζονται και δεν τιμωρούνται στην Ελλάδα» επισήμανε, σημειώνοντας ότι «μας παραπλανούσαν και μας κορόιδευαν…. ότι όλα λειτουργούν καλά στην Ελλάδα, την χώρα που σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιτροπής διεθνούς διαφάνειας, είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης».