Μέτρα για τον περιορισμό της επιρροής κρατικά ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης κυρίως από τη Ρωσία και την Κίνα λαμβάνει το Facebook, στο δρόμο προς τις αμερικανικές εκλογές.

Ads

Όπως ανακοίνωσε, η ειδική σήμανση θα αφορά μεταξύ άλλων τις σελίδες του Russia Today, του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, του ιρανικού Press TV, του κινεζικού πρακτορείου Xinhua News και της εφημερίδας People’s Daily. 

Αντιθέτως, το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί για μέσα που λειτουργούν ανεξάρτητα παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτούνται από το κράτος, όπως το BBC. Το ίδιο θα συμβεί και με οργανισμούς μέσων ενημέρωσης με έδρα της ΗΠΑ, γιατί όπως υποστήριξε ο επικεφαλής Πολιτικής Κυβερνοασφάλειας της Facebook, Ναθάνιελ Γκλέιτσερ ακόμη και κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν δημοσιογραφική ανεξαρτησία. 

Η σήμανση θα εμφανίζεται σε όλες τις σχετικές σελίδες παγκοσμίως και στο περιεχόμενο του News Feed εντός των ΗΠΑ, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μέσων. Μέσα στο καλοκαίρι η εταιρεία σκοπεύει επίσης να απαγορεύσει διαφημίσεις και καταχωρίσεις κρατικών θεσμών που απευθύνονται στους Αμερικανούς χρήστες.

Ads