Η Clarisa Figueroa και η κόρη της Desiree καταδικάστηκαν σε 50 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία εγκύου γυναίκας από το Σικάγο, της Marlen Ochoa-Lopez, της οποίας το μωρό αφαίρεσαν μετά από τη μήτρα.

Ads

Η Ochoa-Lopez ήταν 19 ετών όταν σκοτώθηκε το 2019 και το αγέννητο μωρό της αφαιρέθηκε από τη μήτρα σε σπίτι στη γειτονιά Scottsdale του Σικάγο.

Η Clarisa Figueroa και η κόρη της Desiree κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία της. Η Desiree Figueroa ομολόγησε την ενοχή της για φόνο, ενώ ο φίλος της Clarisa Figueroa αφέθηκε ελεύθερος με όρους πέρυσι, αφού ομολόγησε την ενοχή του ότι βοήθησε στην απόκρυψη της δολοφονίας.

Το φριχτό αυτό έγκλημα έγινε το 2019 στο Σικάγο και η απόφαση για την καταδίκη των δολοφόνων βγήκε πριν μερικές ημέρες.

Ads

«Έχασα την οικογένειά μου και αυτό θα με ακολουθεί για πάντα», δήλωσε κλαίγοντας έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου μετά την καταδίκη.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Marlen Ochoa-Lopez, 19 ετών, δολοφονήθηκε στις 23 Απριλίου του 2019, αφού έκλεισε ραντεβού με μια γυναίκα που θα της έδινε δωρεάν βρεφικά ρουχαλάκια. Οι δύο γυναίκες της απέσπασαν το αγέννητο μωρό της, το οποίο πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.

Αφού αφαίρεσαν το παιδί, οι δύο τους τύλιξαν το σώμα της δολοφονημένης μητέρας σε πλαστικό και το πέταξαν σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι τους

Το πτώμα της Marlen βρέθηκε τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Clarisa Figueroa σχεδίαζε επί μήνες να αποκτήσει ένα μωρό και να το αναθρέψει σαν δικό της, μετά τον θάνατο του ενήλικου γιου της. Την ημέρα της δολοφονίας η 46χρονη κάλεσε την υπηρεσία άμεσης βοήθειας υποστηρίζοντας ότι είχε μόλις γεννήσει ένα μωρό το οποίο δεν είχε καλή αναπνοή.

Το νεογέννητο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση και οι ελπίδες ότι θα επιβίωνε ήταν ελάχιστες. Από τις εξετάσεις DNA αποδείχθηκε ότι η μητέρα του ήταν η Marlen Ochoa Lopez.

Στην κόρη της Clarisa Figueroa επιβλήθηκε ελαφρύτερη ποινή 30 ετών για φόνο πρώτου βαθμού, αφού συμφώνησε να καταθέσει εναντίον της μητέρας της στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο φίλος της Clarisa ο οποίος βοήθησε στον καθαρισμό του τόπου του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης πέρυσι, αφού δήλωσε ένοχος για απόκρυψη της δολοφονίας.