Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον πρωθυπουργό της Αιγύπτου την Πέμπτη ότι το Πεκίνο ελπίζει να συνεργαστεί με τη χώρα του για να φέρει «περισσότερη σταθερότητα» στη Μέση Ανατολή, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

«Η Κίνα είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Αίγυπτο… και να εισάγει περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή και τον κόσμο», είπε ο Σι στον Μοστάφα Μαντμπούλι σε συνάντηση στο Πεκίνο, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα CCTV.

«Η Κίνα και η Αίγυπτος είναι καλοί φίλοι που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, και καλοί εταίροι που εργάζονται χέρι-χέρι για την ανάπτυξη και την κοινή ευημερία», ανέφερε ο Σι σύμφωνα με το CCTV.

«Επί του παρόντος, η διεθνής και περιφερειακή κατάσταση υφίσταται βαθιές και πολύπλοκες αλλαγές και ο κόσμος βιώνει ραγδαίες αλλαγές που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και έναν αιώνα», πρόσθεσε ο Σι.

Ads

Το Πεκίνο ήταν επίσης πρόθυμο να συνεργαστεί με το Κάιρο για να «διαφυλάξουν από κοινού τη διεθνή δικαιοσύνη και δικαιοσύνη, καθώς και τα κοινά συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών», είπε.