Στο δικαστήριο οδηγήθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, Νίκος Μεταξάς, για ανανέωση της διαταγής προσωποκράτησής του για άλλες οκτώ μέρες. Ο, κατ’ ομολογία, κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος ήταν και σήμερα λακωνικός. Σύμφωνα με το Sigmalive, απαντώντας σε διαδικαστικού χαρακτήρα ερωτήσεις, είπε δυο τρεις λέξεις, όπως «μάλιστα», «συμφωνώ», «όχι».

Ads

Να σημειωθεί ότι και για κατά τη σημερινή δικαστική διαδικασία, ο δολοφόνος παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαιοσύνης, χωρίς την εκπροσώπηση συνηγόρου υπεράσπισης. Ο 35χρονος, την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου για το φόνο της Mary Rose, είχε εκπροσώπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος όμως λίγες ώρες μετά αποσύρθηκε. Έκτοτε παραμένει και παρουσιάζεται ενώπιον της Δικαιοσύνης χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου.

Για πρώτη φορά ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι στις 25 Απριλίου ο δολοφόνος ζήτησε από τους ανακριτές μερικά φύλλα χαρτιού. Στις 10 συνολικά σελίδες που τελικά χρησιμοποίησε, κατέγραψε τους 7 φόνους που διέπραξε και τις λεπτομέρειές τους. Ακολούθως ο ίδιος, εξέφρασε στους ανακριτές πρόθεση να υποδείξει τις τοποθεσίες. Τότε ήταν που τους οδήγησε στην περιοχή της Ορούντας, στο πεδίο βολής «Κάμπος του Μύλου» όπου εντόπισαν σε λάκκο το πτώμα γυναίκας από το Νεπάλ. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στο Δικαστήριο, πρόκειται για την Κάτχα Ανου. Ο 35χρονος προέβη επίσης σε υπόδειξη στο Μιτσερό και συγκεκριμένα στην Κοκκινοπεζούλα, περιοχή που βρίσκεται απέναντι από το φρεάτιο που ανασύρθηκαν δυο σοροί. Ενώπιον Δικαστηρίου καταγράφηκαν αναφορές για τα 7 θύματα του «Ορέστη».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης οι Αρχές έχουν ακόμη αρκετό έργο μπροστά τους. Αναμένεται να ληφθούν ακόμη 100 και πλέον καταθέσεις ενώ θα διενεργηθούν και νέες έρευνες εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων.

Ads

Σε δύο μέτωπα οι έρευνες

Στο μεταξύ, πολύ κοντά στην διαλεύκανση της πιο συγκλονιστικής υπόθεσης που συντάραξε την κυπριακή κοινή γνώμη και όχι μόνο, βρίσκονται πλέον οι Αρχές.

Μετά την κυνική ομολογία του 35χρονου ότι σκότωσε συνολικά επτά ανθρώπους, ανάμεσα τους και δυο παιδιά, Αστυνομία και Πυροσβεστική εστιάζουν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο ίδιος ως τους χώρους που πέταξε τα πτώματα.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται σε δυο μέτωπα. Ο ένας χώρος είναι αυτός στη λίμνη του Ξυλιάτου όπου σύμφωνα με τον 35χρονο πέταξε το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Mary Rose, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε πρώτο, στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό.

Ο δεύτερος χώρος ο οποίος αποτελεί επίκεντρο των εντατικών ερευνών είναι η κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, σημείο στο οποίο ο 35χρονος, σύμφωνα με ομολογία του, φέρεται να πέταξε άλλα τρία πτώματα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις σοροί είναι μέσα σε βαλίτσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό βρίσκονται οι σοροί της Maricar Valdez Arquila, 30 ετών από τις Φιλιππίνες, της Livia Florentina Bunea 36 ετών και της 8χρονης κόρη της, Elena Natalia Bunea από την Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι στο φρεάτιο του Μιτσερού εντοπίστηκαν δυο πτώματα. Αυτό της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες και άλλη μια σορός η οποία φέρεται να ανήκει στην Arian Palanas Lozano, 28 ετών επίσης από τις Φιλιππίνες.