Συνολικά 7 δολοφονίες έχει ομολογήσει μέχρι τώρα ο «Ορέστης», ο 35χρονος serial killer στην Κύπρο.

Ads

Στο μεταξύ συνεχίζονται τόσο η ανάκριση όσο κια οι έρευνες καθώς οι αρχές της Κύπρου δεν αποκλείουν ο ίλαρχος Νίκος Μεταξάς να εμπλέκεται και σε άλλες δολοφονίες γυναικών.

Σύμφωνα με το philenews.com, πέντε ειδικοί σύμβουλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να μεταβούν στην Κύπρο για να συνδράμουν στις έρευνες της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Τα μέχρι στιγμής θύματα

Σύμφωνα με τα όσα έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα ο serial killer της Κύπρου τα θύματά του είναι επτά.

Ads

Ο επονομαζόμενος «Ορέστης» δολοφόνησε αρχικά την 38χρονη Marry Rose από της Φιλιππίνες, η οποία εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού. H Μarry Rose ήταν το πρώτο του θύμα.

image

Ομολόγησε επίσης ότι σκότωσε και την 6χρονη κόρη της Marry Rose, Sierra, για την οποία έχει δηλώσει ότι πέταξε στην λίμνη Μεμή στο Ξυλιάτου.

image

Η Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες, ήταν το δεύτερο πτώμα το οποίο εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

image

Στη συνέχεια ο δολοφόνος υπόδειξε έναν λάκο στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου εντοπίστηκε ένα ακόμη πτώμα γυναίκας. Οι αρχές δεν μπορούν να εξακριβώσουν ακόμα με βεβαιότητα την ταυτότητα του θύματος, καθώς το πτώμα ήταν σε πλήρη αποσύνθεση.  Έχουν αναφέρει μόνο ότι ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, για την οποία δεν υπάρχει φωτογραφία καθώς δεν είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένο πρόσωπο. Μάλιστα ο Μεταξάς δήλωσε ότι δεν θυμάται καν πότε σκότωσε τηνάτυχη γυναίκα.

Η Livia Florentina Bunea 36 ετών και η 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, φέρονται να είναι τα επόμενα δύο θύματα που ομολόγησε ότι δολοφόνησε ο serial killer της Κύπρου. Η 36χρονη και η 8χρονη κόρη της είχαν εξαφανιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου το 2016.

image

Τέλος ο ίλαρχος ομολόγησε ότι δολοφόνησε και την Maricar Valdez Arquila, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες.

image

Το ψυχολογικό του προφίλ

Ψυχίατρος που εξέτασε τον Νίκο Μεταξά διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για έναν ψυχικά ασθενή αλλά για έναν στυγνό, κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

«Ένας serial killer έχει μία συγκεκριμένη προκατάληψη και εμμονή να σκοτώνει συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Υπήρχαν serial killers που σκότωναν μόνο μαύρους, γιατί μισούν τους μαύρους, υπάρχει δηλαδή ένα μίσος φυλετικό, θρησκευτικό, εθνοτικό. Σκοτώνουν μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων είτε γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι θεάρεστο ή ότι έχουν χρέος απέναντι στην πατρίδα τους. Άλλοι πιστεύουν ότι ακούν φωνές. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες του serial killer. Στην περίπτωση όμως της Κύπρου δεν είμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε στο Έθνος ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Ο Γιάννης Πανούσης υπογράμμισε ότι είναι βασικό να ανακαλύψουν οι Aρχές το κίνητρο του δολοφόνου. «Καταρχήν, να ξεκινήσουμε από το ότι οι serial killers δεν σκοτώνουν παιδάκια. Αν σκότωσε ένα παιδί μπορεί να το σκότωσε γιατί ήταν μάρτυρας στον φόνο της μάνας. Για να πούμε ότι είναι serial killer πρέπει να αποδειχθεί ότι το κίνητρό του είναι να σκοτώνει ξένες γυναίκες. Γιατί αν το κίνητρο ήταν το σεξ ή η εξουσία ή η μαγκιά και ήθελε να αποδείξει κάτι, τότε είναι άλλο πράγμα», είπε.

Σε άλλη του συνέντευξη στο ραδιόφωνο News 247 στους 88,6 ανέφερε ότι ίσως στον «Ορέστη» αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα και όπως είπε χαρακτηριστικά «ίσως να γλεντάει αυτήν την προβολή».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο φερόμενος δράστης τρενάρει τη διαδικασία και αργεί να ομολογήσει τις δολοφονίες είπε ότι ίσως να θέλει να κρατήσει το θέμα «ψηλά» για την δική του προβολή και ότι ίσως να σκέφτεται ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως ο serial killer της Κύπρου.