Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και ο πιο ιστορικός παίκτης που έχει αναδείξει η Αγγλία, πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Ads

«Με μεγάλη θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο σερ Μπόμπι απεβίωσε ειρηνικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ήταν περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια Τσάρλτον,

Ο θρυλικός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, αλλά και των «μπέμπηδων» που δύο χρόνια αργότερα, έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που πανηγύρισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πενθεί μετά τον θάνατο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου μας. Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οπουδήποτε παίζεται ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Τον θαύμαζαν τόσο για το αθλητικό του πνεύμα και την ακεραιότητά του όσο και για τις εξαιρετικές του ιδιότητες ως ποδοσφαιριστή- ο Σερ Μπόμπι θα μείνει πάντα στη μνήμη μας ως ένας γίγαντας του παιχνιδιού. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του συλλόγου είναι με τη σύζυγό του Lady Norma, τις κόρες και τα εγγόνια του και όλους όσους τον αγαπούσαν» σημείωσε σε δήλωσή της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ads

Μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τζακ, ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2020, ο Τσάρλτον έπαιξε σημαντικό ρόλο στον θρίαμβο της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε ηλικία 28 ετών ξεκίνησε και τους έξι αγώνες της ομάδας στο τουρνουά της πατρίδας του και πέτυχε τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο στην ημιτελική νίκη επί της Πορτογαλίας. Ο Τσάρλτον έπαιξε επίσης στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1962 και του 1970 και ήταν μέλος της ομάδας για τα τελικά του 1958.

Όταν ο Τσάρλτον αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο το 1970, οι 106 συμμετοχές του αποτελούσαν ρεκόρ για την Αγγλία.

Τον Νοέμβριο του 2020 ανακοινώθηκε από τη σύζυγό του, Lady Norma Charlton, ότι είχε διαγνωστεί με άνοια. Γιόρτασε τα 86α γενέθλιά του πριν από 10 ημέρες, στις 11 Οκτωβρίου.