Στην υποστήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στη Βρετανία θα προχωρήσουν μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου.

Ads

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, Μαρκ Σέρβοτκα, κατηγόρησε για «ληστεία» της κυβέρνηση με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, υπογραμμίζοντας τη μείωση θέσεων εργασίας και το πάγωμα μισθών που έχουν υποστεί τα μέλη του. Η συμμετοχή του συνδικάτου θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, ύστερα από ψηφοφορία των μελών του. Χθες, δύο μεγάλα συνδικάτα καθηγητών και δασκάλων επίσης επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Βασικό επιχείρημα της βρετανικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι η αύξηση του μέσου όρου ζωής, που «καθιστά οικονομικά ασύμφορες» τις υπάρχουσες συντάξεις, και η «αδικία» σε σύγκριση με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Οι κινητοποιήσεις των Βρετανών δημόσιων υπαλλήλων αναμένεται να ενταθούν το φθινόπωρο.

Ads