Σάλο έχει προκαλέσει για ακόμη μια φορά μία κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια. 

Ads

Ο Τραμπ που έχει κατηγορηθεί τόσο από τους δημοκρατικούς και τον τύπο όσο και από μεγάλο μέρος της αμερικανικής γνώμης ότι με την ρητορική μίσους που ακολουθεί και την πολιτική των όπλων πυροδοτεί ακόμη περισσότερο τις ένοπλες επιθέσεις στη χώρα.

Παρόλα αυτά κατά την επίσκεψη που έκανε στα θύματα του Ελ Πάσο, ποζάρει χαμογελαστός και κάνοντας thumb up, δίπλα στη σύζυγό του Μελάνια που κρατά ένα μωρό του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν στην πολύνεκρη επίθεση του Ελ Πάσο και της οποίας ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα. 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ελ Πάσο. Σε αυτήν φαίνονται ακόμη η θεία και ο θείος του μωρού. Την φωτογραφία ανάρτησε στο twitter, η Μελάνια Τραμπ. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι το μωράκι είχε αποχωρήσει από το Ιατρικό Κέντρο και επέστρεψε για να τραβηχτεί η φωτογραφία. Οι δε συγγενείς του μωρού δήλωσαν υποστηρικτές του Τραμπ. 

Ads

Η εικόνα προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να μιλούν για έλλειψη συμπόνιας και σεβασμού από τον Αμερικανό πρόεδρο δεδομένης της σοβαρότητας της περίστασης.

«Ένα μωρό που το πήραν από το σπίτι του και εξαναγκάστηκε να γίνει ένα σκηνικό αντικείμενο για μια φωτογράφηση του ίδιου του τέρατος, το μίσος του οποίου σκότωσε τους γονείς του», είπε εξοργισμένος σε tweet του ο Γκρεγκ Πινέλο, στρατηγικός σχεδιαστής των Δημοκρατικών.

Η Τζόρνταν και ο Άντρε Ανσάντο, 25 και 23 ετών σκοτώθηκαν στην πολύνεκρη επίθεση ενόπλου στο Ελ Πάσο, ενώ έκαναν τα ψώνια τους για τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκίναγε σύντομα για τα μεγαλύτερα παιδιά τους, έχοντας μαζί τους το νεογέννητο αγοράκι τους, μόλις 2 μηνών. Όταν άρχισε η επίθεση η μητέρα έκανε ασπίδα το σώμα της για το μωρό προσπαθώντας να το προστατέψει. Το βρέφος επέζησε με κατάγματα.