Η κορεατική εταιρεία Hanjin Shipping Co, ένας κολοσσός της ναυτιλιακής βιομηχανίας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κήρυξε πτώχευση προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη για προστασία από τους δανειστές της.

Ads

Σημειώνεται πως η Hanjin Shipping είναι η έβδομη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο και είχε έδρα το λιμάνι Πουσάν στη Νότια Κορέα, το μεγαλύτερο της χώρας και το πέμπτο μεγαλύτερο του κόσμου.

Η είδηση της πτώχευσης της Hanjin Shipping έχει προκαλέσει αναταράξεις στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, την ώρα που πάνω από 50 πλοία του νοτιοκορεατικού κολοσσού παραμένουν εγκλωβισμένα σε λιμάνια 26 χωρών. Τα εν λόγω πλοία θα πρέπει να οδηγηθούν σε λιμάνια χωρών, όπου δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος της κατάσχεσης.

Σημειώνεται πως μεταξύ των χωρών που έχουν ναυλώσει πλοία της, βρίσκονται και ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις από το ντόμινο της κατάρρευσης.

Ads

Στελέχη της διεθνούς αγοράς σημειώνουν πως η κατάρρευση της Hanjin Shipping είναι για την ναυτιλιακή αγορά ότι η κατάρρευση της Lehman Brothers για τις αγορές.