Επίθεση στην 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ εξαπέλυσε ο πρώην παρουσιαστής της παγκοσμίως γνωστής εκπομπής αυτοκινήτων Top Gear, Τζέρεμι Κλάρκσον. 

Ads

«Είναι τρελή και επικίνδυνη και προκαλεί άυπνες νύχτες σε νεαρά παιδιά με την ιδιοτροπία της» ανέφερε ο παρουσιαστής – πλέον – της τηλεοπτικής εκπομπής «The Grand Tour», για την Γκρέτα Τούνμπεργκ. «Νομίζω ότι πρέπει να γυρίσει πίσω στο σχολείο και να σκάσει», ανέφερε ο Κλάρκσον στη Sunrise.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο παρουσιαστής εδώ και χρόνια απορρίπτει την κλιματική αλλαγή ως «επιστημονική φαντασία». Σε συνέντευξή του στη βρετανική Independent, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Κλάρκσον είχε πει για την Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Βασικά, είναι ο Ιησούς. Νομίζω ότι είναι μια παράξενη Σουηδή με άσχημα νεύρα. Δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα με το να ταξιδεύεις τον ωκεανό με ένα γιοτ ντίζελ και μετά να λες ψέματα για τη ντιζελομηχανή», είχε δηλώσει ο παρουσιαστής.

«Είναι ηλίθια γιατί οι επιστήμονες θα το λύσουν αυτό και κανείς δεν πρόκειται να το λύσει με το να τρέχει εδώ κι εκεί και να κάνει απεργίες και να μην πηγαίνει στο σχολείο, γιατί τότε δεν παρακολουθείς τα μαθήματα επιστήμης, οπότε είναι ανόητη», πρόσθεσε. 

Ads