Κοντά στα ρωσικά σύνορα έχουν φτάσει οι ουκρανικές δυνάμεις, σε μια τοποθεσία βορειοανατολικά του Χαρκόβου καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει, σύμφωνα το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου τα ουκρανικά στρατεύματα που υπερασπίζονται το Χάρκοβο έχουν φθάσει στα σύνορα με τη Ρωσία ενώ σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα.

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο προσπαθούν κυρίως να κρατήσουν τα σύνορα και να εμποδίσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να προχωρήσουν βορειότερα, σημειώνουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου, τονίζοντας πως πρόκειται για διαφορετική περίπτωση από την απόσυρση δυνάμεων που είδαμε στο Κίεβο, το Τσερνίχιβ και το Σούμι νωρίτερα στον πόλεμο, όταν οι Ρώσοι αποσύρθηκαν πλήρως στο ρωσικό έδαφος.

image

Ads

Τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να επιδιώξουν να διατηρήσουν θέσεις στην Ουκρανία και να συνεχίσουν τις επιδρομές στις ουκρανικές θέσεις προκειμένου να αποτρέψουν τις ουκρανικές δυνάμεις να εισέλθουν σε κρίσιμη απόσταση στα περίχωρα του Μπέλγκοροντ. Το Μπέλγκοροντ είναι μεγάλη πόλη στη Ρωσία που αποτελεί βασικό κόμβο του ρωσικού στρατού.

Εναλλακτικά, αναφέρουν οι αναλυτές, οι Ρώσοι μπορεί να ελπίζουν ότι θα προχωρήσουν σε αντεπίθεση για να απωθήσουν τους Ουκρανούς νότια προς το Χάρκοβο, αν και μια τέτοια προσπάθεια θεωρείται απίθανο να πετύχει.

image