Αντικείμενο σχολιασμού από τον Έντουαρντ Σνόουντεν έγιναν οι αποκαλύψεις των Νew York Times για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Predator.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν γνώριζε απλά για το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator που πωλούσε η Intellexa, αλλά αδειοδοτούσε τις πωλήσεις της εταιρείας σε συγκεκριμένους πελάτες.

Ο Σνόουντεν – πρώην τεχνικός της NSA και της CIA – έγινε διάσημος όταν το 2013 διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης πολιτών που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις.

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες στις ΗΠΑ, ο Σνόουντεν κατέφυγε ζητώντας άσυλο στην Ρωσία, όπου πρόσφατα έλαβε και μόνιμη άδεια διαμονής.

Ads

Ο Σνόουντεν αναδημοσίευσε το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχολιάζοντας:

«Ένας διαβόητος έμπορος ψηφιακών όπλων απέρριψε την εμπλοκή του σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. “Συνεργαζόμαστε με τους καλούς τύπους” και “μερικές φορές οι καλοί τύποι δεν συμπεριφέρονται καλά”. Ξέρεις πώς λέγονται οι καλοί τύποι που δεν συμπεριφέρονται καλά; Κακοί τύποι.».