Η ομάδα Prankers του καναλιού ChebuRussiaTV αποφάσισε να κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα μέσα στους δρόμους της Μόσχας. 

Ads

Η ιδέα του πειράματος γεννήθηκε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ νομιμοποίησε τον γάμο των ομοφυλόφιλων πανεθνικά τον Ιούνιο του 2015. Έτσι, οι Ρώσοι Prankers (οι ίδιοι δεν είναι ομοφυλόφιλοι) αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις περαστικών στη θέα ομόφυλων ζευγαριών που περπατούν σε πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας και κρατιούνται χέρι χέρι. 

Όλες οι αντιδράσεις, οι προσβλητικές λέξεις και οι βίαιες συμπεριφορές καταγράφηκαν σε κάμερα. Παρά το ότι η ταινία λέγεται «Χτυπώντας τους ομοφυλόφιλους στη Ρωσία», οι συμμετέχοντες στο πείραμα μπορεί να μην χτυπήθηκαν αλλά δέχθηκαν επιθέσεις, σπρώχτηκαν και κάποιες φορές τραυματίστηκαν. 

Το πείραμα έγινε αρχικά με ζευγάρι δυο αντρών και μετά από έναν μήνα επαναλήφθηκε με ένα ζευγάρι λεσβιών που φιλιόντουσαν ή περπατούσαν χέρι χέρι στο δρόμο. 

Ο στόχος αυτού του πειράματος ήταν και πάλι να καταγραφούν οι αντιδράσεις των Ρώσων πολιτών. Μεγάλος αριθμός έδειξε την αντίθεσή του, ωστόσο, αρκετοί ήταν και αυτοί που αντιμετώπισαν τα ζευγάρια υποστηρικτικά. 

Ads

Από το kar.org.gr
Πηγή: meaws.com