Η αποκάλυψη και η παραδοχή από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ πως έδωσε απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους, κατά τη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο είναι το τελευταίο από μια σειρά «καυτών» υποθέσεων που έχει στιγματίσει την διακυβέρνηση του νέου αμερικανού Προέδρου.

Ads

Από την ανάληψη των καθηκόντων του στη δημοσιότητα ήρθαν πληροφορίες για τη στενή σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με το Κρεμλίνο, το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει στη διάθεσή του σημαντικά στοιχεία για τον νέο αμερικανό πρόεδρο. Πολλοί εκτιμούσαν πως κάτι τέτοιο καθιστά αυτομάτως χειραγωγήσιμο των αμερικανό πρόεδρο.

Αργότερα ήρθαν στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για υπόγειες σχέσεις υψηλόβαθμων στελεχών του επιτελείου με τη Μόσχα. Το FBI ξεκίνησε την έρευνα και ο αμερικανός πρόεδρος, σε μια πρωτοφανή κίνηση, απέλυσε τον αρχηγό του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση. Την Τετάρτη ήρθαν στο φως αποκαλύψεις πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει από τον Κόμεϊ να τερματίσει την έρευνα και πως η άρνησή του του στοίχισε και τη θέση του.

Πλέον τα σκάνδαλα του Ντόναλντ Τραμπ έρχονται στη δημοσιότητα με καταιγιστικό ρυθμό. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ζητούν την αποχώρησή του, ενώ ενόχληση υπάρχει και στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το οποίο είναι άγνωστο για πόσο ακόμα θα τον στηρίζει. Τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου που ζητούν την αποπομπή του Τραμπ πληθαίνουν. Ο κλοιός γύρω από τον αμερικανό πρόεδρο στενεύει, ενώ στο χορό μπήκαν και οι εταιρείες στοιχημάτων, οι οποίες θεωρούν πλέον την πρόωρη αποχώρηση του προέδρου ως το πιθανότερο σενάριο.

Ads

Διαβάστε επίσης: Απόρρητες πληροφορίες στους Ρώσους: Το νέο σκάνδαλο του Τραμπ δεν είναι καθόλου απλό

Ποντάρουν στην αποχώρηση Τραμπ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το γραφείο Betfair έκανε γνωστό ότι παίχτες στοιχημάτισαν ποσό άνω των 5.000 λιρών (6.470 δολάρια) υπέρ της πρόωρης αποχώρησης του Τραμπ. Η γνωστή εταιρεία στοιχημάτων δίνει πιθανότητα 55% ο Τραμπ να φύγει πρόωρα από τον Λευκό Οίκο. Με 27% εκτιμά πως θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του φέτος.

Επίσης το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes αναφέρει ότι οι πιθανότητες ο Αμερικανός πρόεδρος να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο εξαιτίας μιας πρότασης μομφής ή παραίτησής του πριν από τη λήξη της πρώτης του θητείας ανέρχονται σε 4/5. Η εκπρόσωπος Τύπου Τζέσικα Μπριτζ προσέθεσε ότι το Ladbrokes δέχθηκε στοιχήματα ύψους 50.000 λιρών για διάφορα σενάρια με επίκεντρο το μέλλον του Τραμπ. Μεταξύ αυτών το εάν θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας πρότασης μομφής ή ακόμα και το ποια χρονιά θα αντικατασταθεί.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ημέρα που να μην ξεσπά ένα σκάνδαλο για τον Τραμπ, όμως το χρήμα μιλάει και οι παίχτες ολοένα και περισσότερο πείθονται ότι ο πρόεδρος ενδεχομένως θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας πρότασης μομφής συντομότερα παρά αργότερα» τόνισε η ίδια.