Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην επικεφαλής του FBI, να διακόψει την έρευνα για τις σχέσεις του, επίσης πρώην συνεργάτη του Τραμπ, Μάικλ Φλιν, με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα, το οποίο, πάντως διέψευσε ο Λευκός Οίκος

Ads

«Ελπίζω να αφήσεις την υπόθεση» φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Κόμεϊ μετά από μία σύσκεψη στον Λευκό Οίκο, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με εσωτερικό ενημερωτικό έγγραφο που γράφτηκε από τον πρώην διευθυντή του FBI.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το σημείωμα συντάχτηκε αμέσως μετά τη σύσκεψη, μία ημέρα μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει αυτές τις κατηγορίες με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. «Ο πρόεδρος δεν ζήτησε ποτέ από τον κ. Κόμεϊ ή από κάποιον άλλον να θέσει τέλος στην έρευνα, περιλαμβανομένης κάποιας έρευνας που περιλαμβάνει και τον Μάικλ Φλιν», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Ads

Πάντως, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζέισον Τσάφετζ ζήτησε από το FBI να παραδώσει όλα τα έγγραφα, που σχετίζονται με τις επικοινωνίες μεταξύ του Κόμεϊ και του προέδρου, μέχρι τις 24 Μαΐου.

Ο Φλιν υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από λάθος πληροφορίες που εσκεμμένα ανέφερε στον αντιπρόεδρο, σχετικά με τις συζητήσεις που είχε με τον Ρώσο πρέσβη, πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις, που αρχικά μεταδόθηκαν από τους New York Times, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μόλις μία εβδομάδα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος απέλυσε τον Κόμεϊ εξαιτίας των χειρισμών του FBI στις έρευνες για τα email της Χίλαρι Κλίντον.