Η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων από τις δυτικές χώρες στο έδαφος της Ουκρανίας δεν μπορεί να θεωρείται αδιανόητη, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι (Radoslaw Sikorski).

Ads

«Η παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι αδιανόητη», υποστήριξε ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας, όπως αναφέρει η Rzeczpospolita.

Επιπλέον, ο Σικόρσκι κάλεσε τη Δύση να προβεί σε μια «δημιουργικά μελετημένη και ασύμμετρη κλιμάκωση».

Τόνισε επίσης ότι συμφωνεί με την ιδέα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να στείλει ξένο στρατό στην Ουκρανία.

Ads

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία «δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση.

Οι ηγέτες όλων των γαλλικών κομμάτων αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη θέση του προέδρου για το θέμα. Κατηγόρησαν τον Μακρόν ότι σέρνει τη χώρα στη σύγκρουση και στην επιπολαιότητα και τον κατηγόρησαν ότι δεν συμβουλεύτηκε την Εθνοσυνέλευση.

Σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου προέδρου, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε το ίδιο το γεγονός της συζήτησης του ενδεχομένου αποστολής «ορισμένων στρατιωτικών τμημάτων στην Ουκρανία» ως ένα σημαντικό νέο στοιχείο.