Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία και από την πλευρά της Λευκορωσίας σε περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ. 

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι μάχες στο σημείο μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων μαίνονται. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ. «Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ. Οι δυνάμεις μας δίνουν τις ζωές τους για να αποφύγουμε την επανάληψη μιας τραγωδίας σαν εκείνης του 1986», είπε.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο. 

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Κιέβου δήλωσε ότι 4 σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ η ουκρανική ηγεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ ανέφερε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο εκεί, με συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.