Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Eντέρ Αϊτάτς καταδικάστηκε τη Δευτέρα από δικαστήριο της Άγκυρας σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή επειδή προσέβαλε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter.

Ads

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, που είναι γνωστό ότι πρόσκειται στην αδελφότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν, την οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγορεί ότι επιχειρεί να τον ανατρέψει πραξικοπηματικά, είχε τεθεί για μικρό χρονικό διάστημα στα τέλη Μαρτίου σε κατ’ οίκον περιορισμό από την αστυνομία, μετά τη διαρροή στο Διαδίκτυο μιας απόρρητης συνομιλίας Τούρκων ανώτατων αξιωματούχων για την κρίση στη Συρία.

Κάνοντας ρεπορτάζ ασφάλειας, ο Αϊτάτς ήταν ύποπτος ότι γνώριζε για την ύπαρξη της υποκλαπείσας συνομιλίας προτού αυτή διαρρεύσει στον ιστότοπο YouTube.

H σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τα social media δεν είναι η καλύτερη τον τελευταίο καιρό με την πρώτη να επιβάλλει απαγορεύεσεις χρήσης των κοινωνικών δικτύων, καθώς εκεί δημοσιεύονταν υποκλαπείσες συνομιλίες που ενέπλεκαν τον Ερντογάν σε σκάνδαλο διαφθοράς. 

Ads