Ένας Πολωνός δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του τελικού του EHF Champions League 2023 μεταξύ της SC Magdeburg και της Barlinek Industria Kielce την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF).

Ads

Ο δημοσιογράφος Πάβελ Κότβιτσα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου και ο αγώνας διακόπηκε καθώς του παρασχέθηκαν ιατρικές φροντίδες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δυστυχώς απεβίωσε, πρόσθεσε η EHF.

Ο προπονητής του Μαγδεμβούργου Μπένετ Βίγκερτ πρότεινε να τελειώσει το παιχνίδι με το σκορ στο 22-20 υπέρ των Πολωνών, δήλωσε στην Bild, λέγοντας ότι «υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στον αθλητισμό».

«Είπα ότι αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα και ότι η Κίελτσε είναι η νικήτρια του Champions League», δήλωσε ο Wiegert πριν από την επανέναρξη του αγώνα και η γερμανική ομάδα συνέχισε να προηγείται της Κίελτσε με 30-29 μετά την παράταση και να κατακτά τον τέταρτο τίτλο της.

Ads

Η θέση στην εξέδρα Τύπου της Κίελτσε, την οποία συνήθιζε να παίρνει ο δημοσιογράφος όταν έκανε ρεπορτάζ για τους αγώνες πρωταθλήματος, έχει κρατηθεί, όπως ανακοίνωσε η πολωνική ομάδα.

«Θα είναι δική σου για πάντα, γιατί ξέρουμε ότι θα είσαι μαζί μας σε κάθε επόμενο αγώνα», έγραψαν στο Twitter.