Συνάντηση για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη αναμένεται να έχουν σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ads

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν τους κανόνες συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Ιουνίου.

Η σημερινή συνάντηση είναι προπαρασκευαστική και αναμένεται να εξετασθούν οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την αρχιτεκτονική της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, καθώς και οι συστάσεις για αλλαγές.

Πάντως, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως στη σημερινή συνάντηση θα εξετασθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Ads

Τηλεδιάσκεψη EuroWorking Group

Για το περιεχόμενο των συζητήσεων του προηγούμενου Σαββατοκύριακοy στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς ενημερώνεται σήμερα το απόγευμα το Euro Working Group.

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ που προετοιμάζουν την ατζέντα των συζητήσεων του Eurogroup θα ενημερωθούν για τις θέσεις που κόμισε σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ η Ελλάδα και για τις αντιπροτάσεις των θεσμών.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του και για την κατάσταση ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης θα βρεθεί το τι θα γίνει στην περίπτωση που Ελλάδα και πιστωτές δεν οδηγηθούν σε συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου, οπότε εκπνέουν τόσο η τρέχουσα δανειακή σύμβαση όσο και η προθεσμία καταβολής των 1,56 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.