Μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τη διάλυση καταυλισμού περίπου 380 μεταναστών που είχαν βρει καταφύγιο κάτω από γέφυρα του μετρό. Oι μετανάστες είχαν μείνει στο σημείο για σχεδόν οκτώ μήνες και, σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται να μεταφερθούν σε κέντρα διαμονής.

Ads

Οι περίπου 380 μετανάστες, οι περισσότεροι από αυτούς από το Σουδάν, αλλά και από την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Αίγυπτο, ζούνε στον αυτοσχέδιο καταυλισμό κάτω από τις διαδρομές του μετρό μεταξύ των σταθμών La Chapelle και Barbes-Rochechouart στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

O καταυλισμός είχε αρχίσει να σχηματίζεται πριν από οκτώ μήνες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες είχαν φτάσει στη Γαλλία από την Ιταλία και αρκετοί είχαν τελικό προορισμό είτε τη Βρετανία είτε τις σκανδιναβικές χώρες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

image

Ads

Οι αρχές είχαν βάλει ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ζητούσαν από τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό μέσα σε 48 ώρες. Νωρίς το πρωί της Τρίτης η αστυνομία περικύκλωσε την περιοχή.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο την περασμένη εβδομάδα από τις αρχές της πόλης και διάφορες ενώσεις προσφύγων, τα 160 άτομα ήθελαν να μείνουν στη Γαλλία, ενώ 200 θέλουν να συνεχίσουν σε άλλους προορισμούς, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Σκανδιναβικές χώρες.

image