Μπορεί η ανακοίνωση, δια στόματος του Αμερικανού προέδρου, για τη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου να αποτέλεσε τη σημαντικότερη είδηση των δηλώσεων στον κήπο του Λευκού Οίκου, αλλά το «πάρτι» στα κοινωνικά δίκτυα και τα δημοσιογραφικά γραφεία έγινε με τις αναφορές του Τραμο στην επιστολή που του παρέδωσε ο Βορειοκορεάτης στρατηγός, με αποστολέα τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ads

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα» την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας ότι ίσως τη δώσει σύντομα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, όμως, σε μια αποστροφή των δηλώσεών του, είπε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη αυτήν την επιστολή.

Ο Λευκός Οίκος, προσπάθησε να τα μαζέψει, ανακοινώνοντας αργότερα ότι στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος είχε μπει στον κόπο να διαβάσει μια από τις σημαντικότερες πολιτικά επιστολές που έχουν φθάσει ποτέ στο Οβάλ Γραφείο. Αλλά αμερικανικά ΜΜΕ διερωτώνται μήπως αυτό που είχε εντυπωσιάσει τον Τραμπ στην επιστολή ήταν το τεράστιο μέγεθός της, κάτι που σχολιάστηκε δεόντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιστολή επιδόθηκε στον Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Τσολ.

Ads