Σε μία χαρακτηριστική κίνηση η οποία ακυρώνει – με ιδιαίτερα αιματηρό τρόπο – το βασικό επιχείρημα του Τελ Αβίβ ότι «στόχος» είναι η Χαμάς, οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε σφοδρότατο βομβαρδισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς Παλαιστίνιους, μήνες αφότου ανακοίνωσαν ότι η Χαμάς «εξαρθρώθηκε» στην περιοχή.

Ads

Σε άλλες περιοχές της Γάζας, ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν περίπου 27 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά στη νότια Ράφα, καθώς και τον παιδοχειρουργό Muhammad Nimr Qazaat, 72 ετών, και τον γιο του Youssef, 33 ετών, στο κεντρικό Deir el-Balah.

Στελέχη της παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας δήλωσαν ότι όλα τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα είναι πλέον εκτός λειτουργίας, ενώ οι οργανώσεις αρωγής του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται στο νότο δήλωσαν ότι πρόκειται να εξαντλήσουν την επισιτιστική βοήθεια εν μέσω του συνεχιζόμενου ισραηλινού αποκλεισμού.

Στο Ισραήλ, σειρήνες ρουκετών ήχησαν στα βόρεια, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου συνέχισαν να ανταλλάσσουν πυρά.

Ads

Στο νότιο Ισραήλ, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα και έπληξαν σπίτι στην πόλη Άσκελον.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για μια μεγάλη χερσαία επίθεση στη Ράφα, αφού ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις εντολές εκκένωσης της πόλης που φιλοξενεί 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι λαμβάνουν μέρος σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ, καθώς εντείνεται η πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των αιχμαλώτων στη Γάζα, στην πατρίδα τους.