Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα Τετάρτη, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φερβρουαρίου, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Ads

Την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου επιβεβαίωσε η αμερικανική προεδρία.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν προτού απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Χθες, ο ιστότοπος Punchbowl News ανέφερε ότι ο Ζελένσκι θα έχει συναντήσεις στο Καπιτώλιο με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ads

Ανάλογες πληροφορίες μετέδωσε και το Associated Press, διευκρινίζοντας πάντως ότι η επίσκεψη Ζελένκσι στην Ουάσιγκτον θα μπορούσε να ακυρωθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του ταξιδιού.

Νέο πακέτο βοήθειας

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, αξίας περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν στο Reuters Αμερικανοί αξιωματούχοι, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Tο πακέτο θα περιλαμβάνει στρατιωτική βοήθεια και πυραύλους Patriot που θα ενισχύσουν περισσότερο την αεράμυνα της χώρας.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε στο Reuters ότι το πακέτο θα μπορούσε να περιλαμβάνει κιτ καθοδήγησης για πυραύλους που εκτοξεύονται από αέρα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να χτυπήσει στόχους με ακρίβεια.