Ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν αρκετό φαγητό παραμένει αμείωτος τα τελευταία δύο χρόνια στην Ολλανδία ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό έρευνας μάρκετινγκ Ipsos I&O.

Ads

Το 9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μερικές φορές υπάρχει πολύ λίγο φαγητό, όπως και το 2021, ενώ το 14% από αυτούς δήλωσε ότι αντιμετωπίζει έλλειψη τροφής, δεν έχει απαραίτητα πολύ λίγο φαγητό, αλλά το φαγητό τους είναι ανθυγιεινό ή δεν έχει αρκετή ποικιλία.

Περίπου το ήμισυ αυτής της ομάδας δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το κατάλληλο φαγητό και πολλοί είπαν επίσης ότι δεν είχαν χρόνο.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχει εντοπίσει τουλάχιστον 450.000 ενήλικες που πάσχουν από «κρυφό υποσιτισμό», αναφέρει η ΕΡΤ επικαλούμενη το Tanjug.

Ads

Χρειάζονται βοήθεια και θέλουν βοήθεια, αλλά δεν την παίρνουν γιατί το εισόδημά τους είναι πολύ υψηλό για μια τράπεζα τροφίμων.

Μερικοί ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια ή δεν τους αρέσει να εξηγούν τα οικονομικά τους για να έχουν υποστήριξη και κάποιοι δεν γνωρίζουν σχετικά με τις επιλογές που έχουν για να λάβουν βοήθεια.

Ο Ερυθρός Σταυρός μοιράζει εβδομαδιαία μπόνους τροφίμων, με τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν είδη παντοπωλείου αξίας περίπου 20 ευρώ στο σούπερ μάρκετ, σε περίπου 30.000 οικογένειες στην Ολλανδία.