Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ leaving Neverland, για τις ανάρμοστες σχέσεις του «βασιλιά της ποπ» Μάικλ Τζάκσον με παιδιά.

Ads

Μετά τον σάλο που έχει προκαλέσει το Leaving Neverland οι παραγωγοί του «The Simpsons» αποφάσισαν να αποσύρουν ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων, στο οποίο ο Μάικλ Τζάκσον είχε δανείσει τη φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάικλ Τζάκσον: Η κατάρρευση ενός ειδώλου

Το επεισόδιο είχε προβληθεί στην τρίτη σεζόν των Simpsons το 1991. Σε αυτό, ο Όμηρος Σίμπσον, ο πατέρας της οικογένειας, μπαίνει σε μια ψυχιατρική κλινική. Εκεί, μοιράζεται το δωμάτιο με έναν άνδρα που μοιάζει με τον Μάικλ Τζάκσον και μιλάει με την ίδια φωνή.

Ads

Ο Μάικλ Τζάκον, που πέθανε το 2009, δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι είχε συμμετάσχει σε επεισόδιο των Simpsons και το όνομά του δεν αναφερόταν στους τίτλους τέλους. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ο Τζάκο είχε δεχθεί να δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα, αρκεί να μην τραγουδούσε, για να αποφύγει όποια κύρωση από τη δισκογραφική εταιρεία του. Επομένως, για το τραγούδι, ένας άλλος άνδρας είχε μιμηθεί τον Μάικλ Τζάκσον, παρουσία του ίδιου του τραγουδιστή.

«Αυτή επιβάλλεται ως η μοναδική πιθανή απόφαση» δήλωσε ο παραγωγός της σειράς Τζέιμς Μπρουκς, στην εφημερίδα Wall Street Journal. «Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε αποδείξεις για μια τερατώδη συμπεριφορά» σχολίασε.