Βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» από το αεροπλάνο της Air Algerie που κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μαλί της δυτικής Αφρικής, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα τα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί, το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ads

Την ίδια ώρα οι Αρχές στην Μπουρκίνα Φάσο δηλώνουν ότι οι έρευνες διεξάγονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. «Θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε τις σορούς των επιβατών. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο έδαφος φαίνεται καθαρά ένας κρατήρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι το αεροπλάνο άγγιξε το έδαφος προτού διαλυθεί», δήλωσε ο επικεφαλής των Ένοπλων Δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιαντερέ, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας μαζί με τον πρόεδρο της χώρας.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι βρέθηκε το ένα «μαύρο κουτί» και θα εξεταζόταν. Αργότερα εντός της ημέρας ο Ολάντ πρόκειται να συναντηθεί με μέλη των οικογενειών των θυμάτων.