1) Μαφιόζικη εκτέλεση μπροστά σε Δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά. Συγκλονιστικές μαρτυρίες. Για «βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας κάνουν λόγο οι αρχές. 

Ads

2) Οι «γκρίζες ζώνες» της συμφωνίας με τους δανειστές: Οι μεγάλοι χαμένοι και οι αλλαγές στην φορολογία. Και τώρα, η ώρα του χρέους…: Οι «Λελογισμένες παραχωρήσεις» από το Βερολίνο και το σχέδιο της Κομισιόν. 

3) Ψάχνει στρατηγική η ΝΔ μετά τη συμφωνία: Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί από χθες να παρακάμψει το – εμφανές – ζήτημα που προκαλεί στην στρατηγική της και στο πολιτικό της αφήγημα το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές.
 
4) Η Ρωσία χρηματοδοτούσε τη Λεπέν για να προωθεί τις ρωσικές θέσεις: Το γαλλικό Mediapart φέρνει στο φως το παρασκήνιο της χρηματοδότησης του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν. 

5) Η διοίκηση της ΑΕΠΙ επιχειρεί να μπλοκάρει και την τοποθέτηση επιτρόπου: Φρένο στην τοποθέτηση επιτρόπου επιχειρεί να βάλει η διοίκηση της ΑΕΠΙ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να εμποδίσει τον διορισμό της.

Ads

6) Brexit: Όλα τα «φιλικά» διαζύγια στην «περιουσία» χαλάνε: Το διαζύγιο ξεκίνησε ως φιλικό, ωστόσο όταν στη μέση μπαίνει η «περιουσία» τα πράγματα εξελίσσονται τελείως διαφορετικά. 

7) Έμπορος οργάνων αποκαλύπτει τα πάντα για τη… «δουλειά» του: Ο Abu, δεν πρόκειται για το πραγματικό όνομα του, συμφώνησε να μιλήσει στο BBC υπό καθεστώς ανωνυμίας. 

8) Στον Κορυδαλλό η πρώτη φυλακή με… ελευθερίες – Τι είναι η ημιελεύθερη διαβίωση; Θέμα ημερών είναι η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης, ενός θεσμού που έχει προβλεφθεί νομοθετικά εδώ και αρκετά χρόνια αλλά δεν υλοποιείται.

9) Η CIA παρακολουθούσε του Γάλλους διανοούμενους υπό το φόβο του Μαρξισμού: Με τον τίτλο «Γαλλία: η αποστασία των διανοουμένων της Αριστεράς», η CIA είχε συντάξει το 1985 μία έκθεση στην οποία ανέλυε την αντι-μαρξιστική πορεία των γάλλων διανοουμενων στη διάρκεια των δεκαετιών ’70 και ’80 και τις επιπτώσεις που είχε στην πολιστιστική και πολιτική ζωή της χώρας.

10) Πιτ Σίγκερ:H φωνή των εργατών, ο καλλιτέχνης που μίσησε ο ΜακΚάρθι: Ενας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της Αμερικανικής φολκ μουσικής και μια εξέχουσα μορφή της Αμερικανικής αριστεράς, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Πιτ Σίγκερ (Peter Seeger) γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 3 Μαΐου του 1919 στη Νέα Υόρκη.