Αβέβαιος για το αν ο Ρώσος πρόεδρος είναι όντως ζωντανός, εμφανίστηκε ο Ουκρανός ομόλογός του, Β. Ζελένσκι, στο Νταβός.

Ads

«Αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνω καλά με ποιον να μιλήσω (σσ. την Ρωσία) και για τι. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι όντως ο πρόεδρος της Ρωσίας, αυτός που μερικές φορές εμφανίζεται στην τηλεόραση. Δεν καταλαβαίνω εντελώς, ότι είναι ζωντανός, ή παίρνει αποφάσεις ή ποιος παίρνει αποφάσεις εκεί. Τι είδους άνθρωποι. Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες» είπε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μέσω βιντεοκλήσης ο Ουκρανός πρόεδρος, απαντώντας στο ερώτημα εάν βλέπει ότι είναι πιθανή η έναρξη συνομιλιών με την Μόσχα.

«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς πώς μπορείς να υπόσχεσαι στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα πράγμα και την επόμενη μέρα να ξεκινάς εισβολή σε ένα κράτος. Απλώς δεν καταλαβαίνω με ποιον έχουμε να κάνουμε. Όταν λέμε “ειρηνευτικές συνομιλίες” – δεν καταλαβαίνω καλά με ποιον.» συνέχισε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον συνομιλητή του:

«Τώρα επικοινωνούμε μαζί – ξέρεις ακριβώς ποιος είμαι, και ξέρω ακριβώς ποιος είσαι. Υπάρχουν μάρτυρες της ύπαρξής μας. Και ακόμα κι αν μιλάμε για διαφορετικά πράγματα, μπορούμε να καταλήξουμε σε συναίνεση. Μου φαίνεται ότι η Ρωσία πρέπει πρώτα να βρει “κάποιον”, και μετά να προσφέρει “κάτι”.».

Ads