Ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού μουσικού συγκροτήματος Pink Floyd, ξαναχτύπησε, βάζοντας αυτή τη φορά στο πολιτικό του στόχαστρο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ads

Στη μεγάλη συναυλία που έδωσε το Σαντιάγο της Χιλής χθες, ο ιδρυτής των Pink Floyd κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι ασκεί «ρατσιστική» πολιτική έναντι των Παλαιστινίων κι ότι είναι οπαδός «της υπεροχής της εβραϊκής φυλής».

«Ξέρουμε όλοι ότι η ζωή στα Παλαιστινιακά Εδάφη είναι αφόρητη», είπε ο Γουότερς συγκρίνοντας την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη με το καθεστώς του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

Ο Ρότζερ Γουότερς κάνει αυτό τον καιρό περιοδεία,  η οποία τιτλοφορείται Us + Them, και σε κάθε συναυλία του μιλάει για την Παλαιστίνη και καλεί σε μποϊκοτάζ σε βάρος του Ισραήλ. Μάλιστα το εβραϊκό Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ της Αργεντινής έστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε από τους Λατινοαμερικάνους χορηγούς της τουρνέ να αποσύρουν τη στήριξή τους, υποστηρίζοντας πως ο Βρετανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί την περιοδεία ως όχημα για να διασπείρει «ένα μήνυμα μίσους και διακρίσεων». «Δεν είμαι αντισημίτης», είπε ο Γουότερς κατά τη διάρκεια της συναυλίας, απαντώντας στην κίνηση αυτή.

Ads

Σημειώνεται πως, εξαιρουμένου του αραβικού κόσμου, η κοινότητα των Παλαιστινίων στη Χιλή είναι η πολυπληθέστερη στον πλανήτη, με περίπου μισό εκατομμύριο μέλη.